Σύμφωνα με αντιρωσικό κανάλι στο Telegram, το οποίο ελέγχεται για την αξιοπιστία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο. Την είδηση αναδημοσίευσαν αγγλικά Μέσα, χωρίς να το επιβεβαιώνουν ενώ υπάρχει κατηγορηματική διάψευση από το Κρεμλίνο.

Fake news ή πληροφορία με δόση αλήθειας; Το αυτοκίνητο του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να δέχθηκε «επίθεση» εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με το αντιρωσικό κανάλι του Telegram, General SVR, το οποίο και επικαλείται η Daily Mail! Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανέναν αξιόπιστο οργανισμό η Μέσο, το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει σώος και υγιής.

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η υπηρεσία ασφαλείας πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις -ενώ κάποιοι από τους σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν εν μέσω ισχυρισμών ότι διακυβεύτηκαν οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγέτη. Πάντως, το Κρεμλίνο δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και τις θεωρεί προβοκατόρικες, «όπως κάνουν εδώ και μήνες οι εχθροί του Κρεμλίνου με την υγεία του προέδρου». Η πληροφορία δεν έχει μεταδοθεί σε κανένα ρωσικό ΜΜΕ.

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Ενώ κάποιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία του καναλιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία που παρέχει μια ρεαλιστική εικόνα για τα γεγονότα στο Κρεμλίνο. Το αυτοκίνητο του Πούτιν «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου, αναφέρει το General SVR.

«Στη συνέχεια, το σώμα ενός άνδρα βρέθηκε να οδηγεί το ασθενοφόρο, το οποίο εμπόδισε το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής», προσθέτει το SVR General. Το κανάλι -το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές εσωτερικές πληροφορίες από το Κρεμλίνο, χωρίς όμως να παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του- είπε ότι οι λεπτομέρειες της υποτιθέμενης επίθεσης είναι «απόρρητες».

Ο Πούτιν κατευθυνόταν με αυτοκινητοπομπή προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του. Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου.

Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram. Το αυτοκίνητο του Πούτιν «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

πηγή: https://www.reader.gr/diethni/426528/general-svr-dolofoniki-epithesi-kata-toy-blantimir-poytin-htypithike-i-limoyzina-toy?fbclid=IwAR00Hh3K_PCE1bdmrvwCbgDklrfGw9fElKAkIYpMp8AI86aRmH-agwxunaI