Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Αθλητικα

Aναστασία Γιουβανάκη: Η όμορφη Σερραία που συνδυάζει την ρυθμική γυμναστική με την Νομική - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η ρυθμική γυμναστική μπήκε στην ζωή της Σερραίας Αναστασίας Γιουβανάκη όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Και έγινε ο μεγάλος της έρωτας μέχρι σήμερα. Οι γονείς και οι γυμναστές της κατάλαβαν πολύ νωρίς πως η μικρούλα είχε ταλέντο και την ενθάρρυναν να συνεχίσει. Και δικαιώθηκαν καθώς στα 15 της κατάφερε να επιλεγεί  στην Εθνική Ομάδα ανσάμπλ. Η Αναστασία έχει στόχο ζωής να μεταδώσει την μεγάλη της αγάπη για την ρυθμική και σε άλλα παιδιά κι έτσι σήμερα παρόλο που η ίδια είναι φοιτήτρια της Νομικής συνεχίζει να εργάζεται ως προπονήτρια Ρυθμικής. Aπό την Αθήνα όπου ζει τα τελευταία 5 χρόνια μιλά στα  serraikanea.gr για την αγάπη που έχει για τις Σέρρες, μοιράζεται μαζί μας της αναμνήσεις της αλλά και τα όνειρά της για το μέλλον...

 

Της Ελένης Λαζάρου 

 

 

 

Από που κατάγεσαι; 

Η καταγωγή μου από την πλευρά της μητέρας μου είναι από τον Νέο Σκοπό Σερρών

Εκεί μεγάλωσες;

Οχι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Βέροιας

Αυτήν την περίοδο που ζεις και με τι ασχολείσαι; 

Εδώ και 5 χρόνια κατοικώ στην Αθήνα, όπου τελειώνω τις σπουδές μου στην Νομική Σχολή ενώ παράλληλα εργάζομαι σε σωματείο ώς προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής

Απο τις Σέρρες τι αναμνήσεις -βιώματα έχεις; Έχεις συγγενείς φιλους; Τι σου αρέσει στις Σέρρες πιο πολύ; 

Στις Σέρρες πέρασα όλα μου τα καλοκαίρια ώς παιδί καθώς και όλες τις ενδιάμεσες γιορτές του χρόνου οι οποίες αποτελούσαν λόγο επανένωσης με συγγενείς. Για εμένα οι Σέρρες και ειδικότερα ο Νέος Σκοπός έχουν συνδυαστεί με τις πιο όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές της παιδικής μου ηλικίας. Καθώς μεγάλωνα ξεκινησαν και οι πρώτες βόλτες στα πλακοστρωτα της πολης που μου έχουν αφήσει όμορφες εικόνες από ένα αστικό κέντρο που έχει καταφέρει να διατηρήσει ποιότητες μιας φιλόξενης κοινωνίας με βασικά χαρακτηριστικά το γεμάτο ζωή δημόσιο χώρο, τις τοπικές γεύσεις και τους ανοιχτούς ανθρώπους. 

Η γυμναστική σε τι ηλικια μπήκε στη ζωη σου και ποτε καταλαβες το ταλεντο σου; 

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής σε ηλικία τεσσάρων ετών. Στα επόμενα χρόνια στο αγωνιστικό πλέον τμήμα συμμετείχα σε πολυάριθμες διοργανώσεις.Η μεγαλύτερη αναγνώριση όμως για εμένα ήρθε στην ηλικία των 15 ετών όπου επιλέχθηκα να στελεχώσω την Εθνική Ομάδα ensemble γυναικών. 

 

Πότε μπήκες στην εθνική και τι διακρισεις εχεις πετυχει; 

Η ένταξη μου στην Εθνική Ομάδα έγινε το 2014.Ως της μέλος της συμμετείχα σε διάφορα παγκόσμια κύπελλα με πιο σημαντικά το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καταφέρνοντας μάλιστα να πάρουμε την πρόκριση για την πρώτη Ολυμπιάδα Ευρώπης,που έγινε στο Baku το 2015.

Τι σημαίνει για σένα η γυμναστική; 

Με τον αθλητισμό μαθαίνεις να εξελίσσεσαι συνεχώς, να θέτεις στόχους και να τους κατακτάς, να πειθαρχείς και να συνεργάζεσαι στα πλαίσια μιας ομάδας. Σου δίνει τα εφόδια για να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο και να μην εγκαταλείπεις. Πάνω απ' όλα , όμως, ο αθλητισμός για μένα είναι ευχαρίστηση. 

Τι συμβουλεύεις σε μικρα παιδια για να ξεκινησουν την γυμναστικη ιδιως αυτην την περίοδο μετά απο μια μεγάλη καραντίνα;

 Θα τα συμβούλευα να μην απογοητεύονται παρ' όλες τις δυσκολίες που συνοδεύουν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο για όλους μας. Όσα παιδιά ασχολούνταν ήδη με κάποιο άθλημα, να μην τα παρατήσουν, να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τους γεμίζει. Παράλληλα παροτρύνω όσα παιδιά σκέφτονται να ξεκινήσουν τώρα ένα άθλημα, να κάνουν αυτό το βήμα καθώς αυτό θα αποτελέσει μια έξοδο από την αδράνεια των τελευταίων μηνών και μία ευκαιρία κοινωνικοποίησης που μπορεί να σου προσφέρει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. 


Τι σπουδάζεις; 

 Φοιτώ στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ήθελες πάντα να γίνεις Νομικός;

Οι αρχές και οι αξίες που διέπουν τη νομική επιστήμη μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον από μικρή ηλικία χωρίς το αντικείμενο να αποτελεί συγκεκριμένο επαγγελματικό στόχο. Μεγαλώνοντας, το ενδιαφέρον αυτό αποκρυσταλλώθηκε στην επιλογή της σχολής μου. 

Πως το συνδυάζεις με την ενασχόληση της προπονητριας; 

 Ο συνδυασμός των δύο αυτών ρόλων είναι ιδιαίτερα απαιτητικός στην καθημερινότητα μου, αλλά αποτελούν κομμάτι της ζωής μου και είναι μια συνεχής πρόκληση για εμένα. 

Ποια είναι τα όνειρα και τα σχέδια σου για το μέλλον; 

Προς το παρόν, προτεραιότητά μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να συνεχίσω την παραγωγική επαφή μου με το άθλημα που αγάπησα. 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.