Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Αθλητικα

Σέρρες, Δήμος Σερρών: Συντριπτικό ΝΑΙ στο αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (video)

Με μόνο τρία ΟΧΙ, πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, το αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός για την παραχώρηση χρήσης 45 στρεμμάτων στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, για την κατασκευή προπονητηρίου.

Το βράδυ της Τρίτης 30/6 σε μία μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δια ζώσης, μετά από τρεισήμισι μήνες από το lockdown που επέβαλαν τα μέτρα κατά του COVID-19. H συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ, σε εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το θέμα της αίτησης του ΜΓΣ Πανσερραϊκός απασχόλησε το σώμα για περισσότερο από 2,30 ώρες (τελείωσε στις 23.30), με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη να αναλαμβάνει την παρουσίαση της πρότασης, από τον εισηγητή Αντιδήμαρχο Γιώργο Νυκτοπάτη που περιορίστηκε στις διευκρινήσεις.

Η αντιπολίτευση παρόλο που εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την μη έγκυρη ενημέρωση επί του θέματος (όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό, καθώς σε ενδεχόμενη μελλοντική επανάληψη δεν θα συμμετέχει στις συζητήσεις) έκανε δεκτές στο σύνολό τους, τους όρους  που βάζει ο Δήμος Σερρών στον ΜΓΣ Πανσερραϊκός για την παραχώρηση της χρήσης των 45 στρεμμάτων.

Υπό έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου οι ενέργειες του ΜΓΣ Πανσερραϊκός

Ο σημαντικότερος όρος που έπεισε τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων να πουν το ΝΑΙ ήταν, ότι οποιαδήποτε ενέργεια του ΜΓΣ Πανσερραϊκός στην παραχωρηθείσα έκταση (Ανέγερση κτιρίων ή εμπορική δραστηριότητα) θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του ΟΠΑΚΠΑ (ως οργανισμό διαχείρισης) όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ετσι υπέρ ψήφισαν το σύνολό των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής αρχής του Αλέξανδρου Χρυσάφη, της μείζονος αντιπολίτευσης του Στέφανου Φωτιάδη, της Δημοτικής Πρωτοβουλίας του Θ.Αραμπατζή και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου.

Από τα τρία ΟΧΙ, τα δύο που εκφράστηκαν από τους κ.κ. Παύλο Φαρμάκη (Λαϊκή Συσπείρωση), Αντώνη Γεωργούλα (Διάβαση Πεζών) αφορούσαν ζητήματα αρχής μη παραχώρησης δημόσιας γης, αλλά χρήση της από όλους τους Δημότες, ενώ το τρίτο ΟΧΙ της Αριάδνης Παπαφωτίου (Δύναμη Σερραίων) αφορούσε την μελλοντική παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων από την ποδοσφαιρική ΠΑΕ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε ο λόγος και στον Πρόεδρο του ΜΓΣ Πανσερραϊκός κ. Τάσο Παναγιώτου, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση των προθέσεων του συλλόγου για την χρήση της έκτασης, ενώ απαντώντας σε ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων είπε πως οι στεγασμένοι χώροι που προτίθεται να κατασκευάσει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός δεν θα ξεπερνούν τα 1.000τμ.

σ.σ. Ο Αντιδήμαρχος Γ.Νυκτοπάτης είπε επί του θέματος, ότι σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, η κάλυψη στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας την παρούσα στιγμή είναι 7.200τμ (συμπεριλαμβάνεται και το Νέο Κολυμβητήριο) ενώ το σύνολο της κάλυψης ανέρχεται σε 45.000 τ.μ.. Δηλαδή είναι οικοδομήσιμοι χώροι 38.000τμ

σ.σ.2: Αυτή την φορά δεν τέθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών ο όρος για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως είχε τεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που έγινε με τηλεδιάσκεψη) και είχε ως αποτέλεσμα την καταψήφιση από το σύνολο της αντιπολίτευσης την προσπάθεια εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση.

σ.σ.3: Παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με το Τάσο Παναγιώτου και δύο πρώην Πρόεδροι του ΜΓΣ Πανσερραϊκός οι κ.κ. Βασίλης Χατζημιχαηλίδης και Γιώργος Σιδέρης.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/dimos-serron-syntriptiko-nai-sto-aitima-toy-mgs-panserraikos-video

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.