Αθλητικα

Μεγαλείο ψυχής από 3 Σερραίους αθλητές: Θα συμμετέχουν στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας με αναπηρικό αμαξίδιο!

Ένα πολύ όμορφο αμαξίδιο ξεκίνησαν  3 φίλοι και αθλητές του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ.

Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετέχουν με αναπηρικό αμαξίδιο στο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με σκοπό να φτάσουν στην γραμμή του τερματισμού  και στο μοναδικό Καλλιμάρμαρο μετά από 42195μ.

Ένα ταξίδι αλληλεγγύης που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα ιδεώδη του αθλητισμού. Ένα ταξίδι που θα είναι αρκετά δύσκολο από την μια μα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον από την άλλη. Πρόκειται για τον Γιώργο Θεοχάρη , τον Στέργιο Σαπαρδάνη και τον Απόστολο Βαφειάδη. 


Ο Αποστόλης Βαφειάδης είναι ο πρώτος  αθλητής από τις ΣΕΡΡΕΣ που θα τολμήσει κάτι τέτοιο


Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό ο έφορος του Πανσερραϊκού στο Τμήμα Δρομέων Υγείας Γιώργος Θεοχάρης είδε στα μάτια του 33χρονου αθλητή της ομάδας μπάσκετ  ΑΜΕΑ Αποστόλη Βαφειάδη την φλόγα και την λαχτάρα για τον αθλητισμό. Συζήτησαν την προοπτική να τρέξουν μαζί τον μαραθώνιο και άρεσε και στους δύο. Επειδή το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα  δύσκολο χρειαζόταν ακόμη ένας αθλητής. Ο Γιώργος το πρότεινε στον Στέργιο Σαπαρδάνη -ιδρυτικό μέλος του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού -που έχει τρέξει πολλές φορές την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων. Ο Στέργιος είπε αμέσως το “ναι” και ήδη οι τρείς αθλητές ξεκίνησαν τις απαιτητικές προπονήσεις σε κανονικές συνθήκες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγωνα.  Όπως φαίνεται στην φωτογραφία η συνεργασία τους είναι άψογη ενώ στις προπονήσεις δεν λείπουν τα γέλια και τα πειράγματα. 

Μάλιστα ετοιμάζονται να τρέξουν ως αγώνα προετοιμασίας και τεστ στον Νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης  στις 19 Οκτωβρίου


Τα SerraikaNea.gr εύχονται στους Σερραίους δρομείς καλή επιτυχία και δύναμη 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.