Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Αθλητικα

Κώστας Κοταλακίδης: Ο Σερραίος που έρχεται αντιμέτωπος με τους γίγαντες των Άλπεων! (ΦΩΤΟ)

Ετοιμάζεται να τρέξει 330 χιλιόμετρα στις θρυλικές κορυφές!

Ο Σερραίος Κώστας Κοταλακίδης είναι ο ένας από τους τέσσερις Έλληνες που θα πάρουν μέρος στον διάσημο αγώνα Tor des Geants - ή αλλιώς τον  “Γύρο των γιγάντων”. Μια διαδρομή 330χλμ με 24.000 θετικής υψομετρικής διαφοράς με 25 περάσματα πάνω από τα 2.000 μέτρα, με 30 αλπικές λίμνες στο διάβα της αλλά και με 32 κουκλίστικα χωριά σε μια από τις ωραιότερες κοιλάδες των Άλπεων, την Aosta. Πρόκειται για την ένωση δύο πολύ γνωστών ορειβατικών μονοπατιών της όμορφης της περιοχής, των Alta Via 1, γνωστή και ως Alta Via of Giants και της Alta Via 2 ή Naturalist Alta Via. Πολλοί μιλούν για διαβολικό αγώνα αφού ο «κακός» αριθμός 666 έχει να κάνει με το όριο ολοκλήρωσης του: 6 μέρες, 6 νύχτες και 6 ώρες, ή αλλιώς, 150 ώρες έχουν οι αθλητές στην διάθεσή τους να ολοκληρώσουν έγκαιρα και έγκυρα τον αγώνα.Οι  4 «Γίγαντες», κορυφές θρύλοι των Άλπεων όπως το Mont Blanc (4.810μ), το Gran Paradiso (4.061μ), το Monte Rosa (4.634 μ) και το Matterhorn (4.478μ) καλούν σαν σειρήνες τους παράτολμους αθλητές και ο Κώστας Κοταλακίδης είναι ένας από αυτούς. Το ονειρεύτηκε, προπονήθηκε σκληρά και το καταφέρνει!    

Λίγο πριν ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους ορεινούς γίγαντες  ο Κώστας που τα τελευταία χρόνια ζει στο όμορφο νησί της Σύρου μίλησε στα serraikanea.gr  χαρακτηρίζοντας τον αγώνα ως έναν αγώνα υπομονής και διαχειρίσης σωματικής και ψυχικής που δοκιμάζει  τα όρια και τις αντοχές των ανθρώπων που θα πάρουν μέρος

THΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 

 

Ο Κώστας Κοταλακίδης  κατάγεται από την πόλη των Σερρών ,  είναι 49 χρονων , παντρεμένος και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Σύρο όπου ασχολείται με επιχειρήσεις εξοπλισμών ξενοδοχειακών μονάδων και κατοικιών. Ο  λόγος που έφυγε από τη Σέρρες είναι επειδή θέλησε να ζήσει σε ένα διαφορετικό μέρος της επιλογής του μαζί με την οικογένεια του, να αποκτήσει νέες εμπειρίες και να ζήσει κάτι «νέο»

Η ενασχόληση με την γυμναστική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία σε διαφορα αθλήματα όμως τον κέρδισε το ορεινό τρέξιμο και συγκεκριμένα οι μεγάλες αποστάσεις δηλαδή διαδρομές που ξεπερνούν τα 80χλμ. 

Θεωρεί πως μέσα από τέτοιου είδους αγώνες ξεφεύγει από τη ρουτίνα της  καθημερινότητας λόγω της μακράς διάρκειας μέσα στα όμορφα τοπία των βουνών και της μακράς σκέψης καθ’όλη τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα.

Για να έρθει το επιθυμητό  αποτέλεσμα όμως(υγιής τερματισμός,χωρίς τραυματισμό)  χρειάζεται μια σειρά από προπονητικά προγράμματα για τα οποία υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Τζανετάκης ο οποίος προπονεί τον Κώστα τα τελευταία 6 χρόνια.

Κάθε εβδομάδα ακολουθεί ένα πρόγραμμα 5 προπονήσεων διαρκειας 2-3 ώρες ημερησίως. Περιλαμβάνει ενδυνάμωση του σώματος και όπως είναι λογικό αρκετό τρέξιμο για να βελτιωθει ικανοποιητικά και φυσικά να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς κατά την διάρκεια κάποιου αγώνα. 

Το προγραμμα τηρείται επακριβώς για να μπορεί να φέρει εις πέρας τα πολλά χιλιόμετρα στα οποία του αρέσει να αγωνίζεται.

Προτρέπει όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ορεινό τρέξιμο να το προσπαθήσουν γιατί θεωρεί πως μέσω του αθλήματος αυτού βελτιώνεται ο χαρακτήρας των ανθρώπων εξαιτίας της άμεσης επαφής η οποία έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιπλέον η επαφή με τη φύση ηρεμεί την ψυχή.Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.