Οι φίλοι σου λατρεύουν το camping και κάθε φορά που το θέμα των διακοπών έρχεται στο προσκήνιο όλες οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι σχετίζονται με ελεύθερο ή οργανωμένο camping σε μερικούς από τους ωραιότερους προορισμούς της χώρας μας. Αν μέχρι τώρα έχεις αρνηθεί σθεναρά να τους συνοδεύσεις ωστόσο φέτος αποφάσισες να κάνεις την αλλαγή και να πεις το μεγάλο ναι στο camping, παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις ώστε να είσαι προετοιμασμένος για αυτή την μοναδική εμπειρία.

Προμηθεύσου την κατάλληλη σκηνή

Camping χωρίς σκηνή δεν γίνεται! Η σκηνή θα αποτελέσει το σπίτι σου για όσες μέρες αποφασίσεις να κατασκηνώσεις, συνεπώς η επένδυση σε μια σκηνή καλής ποιότητας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις. Προμηθεύσου μια σκηνή μεγάλης χωρητικότητας ώστε να μπορείς να τοποθετήσεις ένα αναπαυτικό στρώμα camping αλλά και να διαθέτει αρκετό χώρο στο πλάι ώστε να ακουμπήσεις τις αποσκευές σου και βεβαιώσου ότι η σκηνή σου είναι κατάλληλη για περισσότερα άτομα από όσα έχεις υπολογίσει να μείνουν σε αυτή. Για παράδειγμα αν σκοπεύεις να κατασκηνώσεις παρέα με μια φίλη ή έναν φίλο σου αναζήτησε μια σκηνή τριών ή τεσσάρων ατόμων. Ο extra χώρος είναι κάτι που σίγουρα θα χρειαστείς!

Πάρε μαζί σου λίγα και καλά ρούχα

Το camping σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να αναδείξεις τον πιο fashion εαυτό σου επομένως επίλεξε να πάρεις μαζί σου λίγα και καλά ρούχα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση και θα σε κρατήσουν ζεστό ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Προτίμησε φόρμες, ελαφριά t-shirts, ρούχα από τεχνικά υφάσματα που στεγνώνουν γρήγορα και αναπνέουν και απόφυγε ογκώδη ή επίσημα ρούχα τα οποία δεν πρόκειται να αξιοποιήσεις.

Φτιάξε ένα σακίδιο με τον απαραίτητο εξοπλισμό

Η οργάνωση και η προνοητικότητα είναι το παν ώστε να περάσεις καλά στο camping και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ό,τι και αν προκύψει. Από ένα πιθανό τσίμπημα κάποιου εντόμου το οποίο απειλεί να καταστρέψει τις διακοπές σου, μέχρι την έλλειψη φωτός το βράδυ, το να έχεις την λύση σε κάθε πρόβλημα θα σου φανεί σωτήριο γι’ αυτό φτιάξε μια λίστα και ξεκίνα τα ψώνια σου πολύ πριν φύγεις για το camping. Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις να πάρεις μαζί σου σχοινί, εντομοαπωθητικό, φαρμακείο με τις πρώτες βοήθειες, σακούλες σκουπιδιών, μερικά τρόφιμα σε περίπτωση που πεινάσεις και δεν μπορείς να προμηθευτείς φαγητό από κάπου, ηλεκτρολογικό υλικό όπως πολύμπριζα και φυσικά φακούς σκηνής που θα σου λύσουν τα χέρια τις βραδινές ώρες. Σκέψου ότι στο camping μπορεί να μην υπάρχουν λάμπες και βέβαια δεν μπορείς να κουβαλήσεις μαζί σου φωτιστικά δαπέδου, επομένως οι φακοί είναι must!