Η εγκύκλιος Αυγενάκη  βάζει λουκέτο στα σωματεία

Ενώ είχε ανακοινωθεί και προγραμματιστεί η έναρξη τόσο του Κυπέλλου της ΕΠΣ όσο και των Πρωταθλημάτων της Β’ Κατηγορίας, αυτό το Σαββατοκύριακο 17/18-9 με νεώτερη ανακοίνωση αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα λόγω προβλημάτων με το Μητρώο της ΓΓΑ. Το ίδιο συνέβη και σε όλες τις Ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας, οι οποίες συνεδρίασαν και ανέστειλαν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΣ Σερρών:

Επειτα από συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Σ.Σερρών, ανακοινώνεται η αναστολή των διοργανώσεων πρωταθλημάτων & κυπέλλου μέχρι νεωτέρας, λόγω των προβλημάτων που προκύπτουν στα σωματεία από το Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Ο Πρόεδρος Νίκος Κατσαβάκης και το Δ.Σ της Ένωσης, ενημερώνουν τα σωματεία, τους ποδοσφαιριστές και όλη την οικογένεια του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ενημέρωση από τη Γ.Γ.Α, είναι υποχρεωμένοι να προβούν στην αναστολή των αγώνων, προκειμένου να προστατέψουν τους συλλόγους και την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων μας.

Η εγκύκλιος Αυγενάκη  βάζει λουκέτο στα σωματεία

Αναβρασμός επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων κατεβάζουν ρολά, μετά την εγκύκλιο του Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία ενημερώνει τις Περιφέρειες ότι βάσει νόμου δεν μπορούν να χορηγήσουν άδεια διεξαγωγής αγώνα σε σωματεία εκτός μητρώου ΓΓΑ και σε σωματεία που στερούνται της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

FIFA και UEFA ανέφεραν στον υφυπουργό αθλητισμού ότι δεν μπορεί να επιβάλει ποδοσφαιρικές ποινές στις ομάδες που είναι εκτός Μητρώου ΓΓΑ, αλλά δεν άλλαξε την απόφαση του.

Με αυτήν την στάση σωματεία που δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο θα «σβήσουν» από το ποδοσφαιρικό χάρτη και γι’ αυτό αντιδρούν οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/anastellontai-oloi-oi-agones-tis-eps-serron-logo-mitrooy-gga