Άλκης Παναγιωτίδης: Μέχρι και σήμερα η επιτυχημένη σειρά «Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη προβάλλεται σε επανάληψη.

Θυμόμαστε όλοι πως η ιστορία για την παρέα των πέντε ηρώων, ξεκίνησε όταν κλείστηκαν μέσα στο ασανσέρ μαζί με τον υπουργό Ευάγγελο Σταυριανίδη, που υποδύθηκε ο ηθοποιός Άλκης Παναγιωτίδης και τους ζήτησε να ξεσκεπάσουν το έγκλημα.

Ποια είναι η επαγγελματική πορεία του Άλκη Παναγιωτίδη

Ο Άλκης Παναγιωτίδης έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1978-1979 στη σειρά «Συνταγματάρχης Λιάπκιν» στο ρόλο του Καραμάνου. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε σειρές της κρατικής τηλεόρασης όπως: «Οι κληρονόμοι», «Οι απόμαχοι», «Το πάθος», «Αληθινές ιστορίες», «Οι συμμαθήτριες» και «Μικρές αγγελίες».

Τη σεζόν 1987-1988 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Η συμμορία της Μαίρης» ενώ την επόμενη σεζόν είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά μυστηρίου «Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου?». Η πρώτη του εμφάνιση σε σειρά στην ιδιωτική τηλεόραση ήταν το 1990 στη σειρά μυστηρίου «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» και ακολούθησαν διάφορες έκτακτες εμφανίσεις.

Τη σεζόν 1994-1995 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Cherchez la femme ενώ την περίοδο 1995-1996 έπαιξε στην αστυνομική σειρά «Σκορπιός». Ακολούθησαν οι δραματικές σειρές «Προδοσία», «Η συκοφαντία του αίματος» και «Στη σκιά του πολέμου».

Από το 2002 μέχρι το 2004 υποδύθηκε τον Μιχάλη Γεωργίου, τηλεοπτικό σύζυγο της Πέμης Ζούνη, στη γνωστή δραματική τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Κλείσε τα μάτια». Το 2005 ακολούθησαν δύο ακόμη γνωστοί τηλεοπτικοί του ρόλοι. Αρχικά εμφανίστηκε στα δύο πρώτα επεισόδια της κωμικής σειράς Στο Παρά Πέντε στο ρόλο του υπουργού Ευάγγελου Σταυριανίδη.

Η δεύτερη του εμφάνιση, για εκείνη τη σεζόν, ήταν στη σειρά Πενήντα Πενήντα όπου υποδύθηκε τον Αλκιβιάδη Μπελούτσι, το τέταρτο μέλος της ανδροπαρέας της σειράς λαμβάνοντας μέρος στα πρώτα εννέα επεισόδια. Επιπλέον έχει συμμετάσχει στις σειρές: «Το Κόκκινο Δωμάτιο» «Αν μ’ αγαπάς» «L.A.P.D.».

Η πρόσφατη εμφάνιση του Άλκη Παναγιωτίδη σε πρεμιέρα

Ο ηθοποιός μετά την συμμετοχή στην σειρά «Ηρωίδες» έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Πρόσφατα τον είδαμε στις 17/2/2022 στο ΚΠΙΣΝ – Εναλλακτική Σκηνή στην πρεμιέρα “Φτηνά Τσιγάρα”.

Άλκης Παναγιωτίδης

Πηγή: enimerotiko.gr