Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις Σέρρες την Παρασκευή 28/10/2022 το πρωί, που κορυφώθηκαν με την παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών σχολείων, Εφέδρων αξιωματικών και τεσσάρων αγημάτων του Στρατού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πανηγυρική Δοξολογία στον Ι.Ν. Μεγάλων Ταξιαρχών, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στον πεζόδρομο της οδού Κων/νου Καραμανλή, με την εξέδρα να είναι τοποθετημένη μπροστά από το Διοικητήριο.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής ήταν ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Ελευθέριος Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφεριάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και φορείς των Σερρών.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών παιάνιζε τα εμβατήρια, ενώ την παρουσίαση των τμημάτων που παρήλαυναν έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καπετάνιος από το μπαλκόνι της Λέσχης Αξιωματικών.