Οι γάτες, έχουν στην φύση τους την ανάγκη να κρύβονται και να μένουν μόνες πολλές φορές μέσα στην μέρα. Αν έχετε γάτα, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι υπάρχουν φορές που δεν μπορείτε να την βρείτε μέσα στο ίδιο σας το σπίτι! Πριν πανικοβληθείτε, ψάξτε την γάτα σας στα παρακάτω σημεία.

 

Πίσω απ’ τις κουρτίνες

 

Οι γάτες σαν γνήσιοι κυνηγοί που είναι, ή κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες και παραμονεύουν μέχρι να εμφανιστεί κάποιο θήραμα ή θεωρούνε ότι είναι ασφαλές μέρος, ώστε να μην τις βρει κανείς. Ακόμα και αν φαίνεται η σκιά τους ή η αντανάκλασή τους στο τζάμι, δεν θα σταματήσουν ποτέ να κρύβονται εκεί, οπότε κοιτάξτε πίσω απ’ τις κουρτίνες οπωσδήποτε.

 

Κάτω απ’ τον καναπέ

 

Όποτε μία γάτα βλέπει ότι χωράει κάτω από έναν καναπέ, έχει την θέληση να κάνει μόνο ένα πράγμα: να κρυφτεί εκεί. Αυτή είναι ίσως η πιο ενοχλητική κρυψώνα που διαλέγουν, γιατί σας αναγκάζουν να πέσετε στο πάτωμα για να τις βρείτε, εκτός αν μπορείτε να ελέγξετε αν είναι κάτω απ’ τον καναπέ με το πόδι σας.

 

Μέσα από καλύμματα

 

Η ζέστη είναι το αγαπημένο πράγμα των γατών. Είναι στην φύση τους να αναζητούν την ζέστη, οπότε είναι πολύ συνηθισμένο να τρυπώνουν μέσα σε παπλώματα, καλύμματα για τον καναπέ, σεντόνια και όλα τα σχετικά. Αν κοιτάξετε προσεκτικά στο κρεβάτι και στους καναπέδες σας, ίσως δείτε μία ουρά ή μία καμπούρα να εξέχει.

 

Μέσα σε τσάντες και κουτιά

 

Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι τσάντες και τα κουτιά. Μόλις οι γάτες δούνε ένα από τα δύο, θα μπούνε μέσα και θα κοιμηθούν για ώρες. Αν έχετε τυχόν κουτιά σε οτιδήποτε μέγεθος ή αν έχετε οτιδήποτε τσάντες -από σχολικές τσάντες ως και πλαστικές σακούλες και οι σακούλες courier– σιγουρευτείτε να ψάξετε την γάτα σας εκεί!

 

Σε ντουλάπες

 

Πολύ επικίνδυνο μέρος για τις γατούλες, κι όμως αν δούνε ντουλάπα ανοιχτή, θα τρέξουν να μπούνε μέσα! Προσέξτε κάθε φορά που κλείνετε την ντουλάπα, μήπως η γάτα σας έχει μπει εκεί μέσα, γιατί με τα πατουσάκια της δεν θα μπορέσει να βγει έξω! Αν δεν βρίσκετε την γάτα σας, κοιτάξτε επειγόντως εκεί, για κάθε περίπτωση.

 

Σε ψηλά έπιπλα

 

Αν δεν βρίσκετε την γάτα σας στο πάτωμα και στα χαμηλά έπιπλα, μην ανησυχείτε ακόμα. Κοιτάξτε στα ψηλά έπιπλα. Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν και να κοιτάνε τον κόσμο από ψηλά, οπότε κοιτάξτε πάνω στην βιβλιοθήκη, στο ψυγείο, σε μεγάλα κομοδίνα.